Monday 15 September 2014

15 STVARI KOJE BISTE MOGLI NAPRAVITI OVE JESENI

1. Počnite učiti neki novi strani jezik
Evo link na stranicu gdje možete početi s učenjem primjerice njemačkog jezika


2. Prikupite recepte za najbolje smoothie
Coolinarika ih ima hrpu pa odaberite svoje favorite.

3. Posjetite neku zanimljivu izložbu ili muzej
Možda ste naišli na nešto što vam se sviđa ili već duže vremena odgađate posjet muzeju koji volite. Sada je vrijeme da to promijenite.

4. Napravite album s najdražim fotografijama
Sigurno imate hrpu fotografija na kompu ili smartphoneu. Odvojite jedan dan pa ih razvrstajte u foldere, a potom odaberite one koje biste voljeli imati u albumu. Potom ih stavite na USB i dajte razviti. Bit će vam drago kasnije listati albume, baš kao što listate one svojih roditelja i vas kad ste bili mali.

6. Otvorite štednju
Malo se raspitajte i odaberite onu štednju koja vam najviše odgovara. Budite odgovorni. Lijep je osjećaj kada znate da imate novac 'sa strane'.

7. Naučite neke nove recepte

Pitajte prijatelje imaju li neko svoje omiljeno jelo koje vole pripremati i neka vam daju recept. Možete ih, naravno, prikupiti i na internetu.

8. Obavite liječničke preglede
Lijepo nazovite svog stomatologa i ginekologicu i naručite se za kontrolu. Vodite brigu o svom zdravlju.


9. Napravite popis knjiga koje biste željeli pročitati
... i krenite u nabavku.

10. Složite popis filmova koje biste voljeli pogledati

Za kišnih večeri bit će vam drago da imate svoju kolekciju.

11. Nazovite tetu, baku, strica, rođakinju...

Sigurno ima neki član rodbine koga biste voljeli čuti, a nikako da to napravite. Zašto ne sada?

12. Očistite svoj ormar
Riješite se stvari koje više ne nosite, napravite popis stvari koje morate kupiti. Kupite mirise za ormar i sve uredno posložite. Vidjet ćete kako ćete kasnije uštedjeti na vremenu.

13. Napravite večeru i pozovite prijatelje
Dovoljno je i da napravite primjerice bruschette, a svatko neka donese nešto za popiti. Ionako je najbitnije druženje, a ima li što bolje od zafrkancije s frendovima u toplini doma.

14. Isplanirajte izlete
Istražite koja biste mjesta nedaleko svoga grada (prirodne znamenitosti, seoska imanja...) voljeli posjetiti i negdje si sačuvajte te informacije. Pa kada se jedne subote ujutro probudite s idejom: Hm, gdje bi mogli otići na ručak ili kavu? - još ćete brže doći do odredišta ;)



15. Uredite CV & profile na društvenim mrežama
Facebook, Twitter, LinkedIn... provjerite je li potrebno ažurirati neke informacije, staviti bolje fotografije, dodati poveznice. Ako ste bili na nekoj konferenciji, sudjelovali na nekoj radionici ili edukaciji, dodatno se obrazovali, stekli dodatnu vještinu - ažurirajte svoj CV i uredite ga.

No comments:

Post a Comment