Tuesday 23 September 2014

11 NAČINA KAKO SMANJITI STRES


Stres je nešto što u životu ne može izbjeći ali možemo se naučiti nositi s njim ali i kako ga smanjiti. Unutarnji mir i fizička aktivnost vjerojatno su dva najvažnija segmenta. No evo još nekoliko  stvari koje nam pomažu kada je stres u pitanju:

DISANJE
Duboko, polagano disanje nam dokazano pomaže da se opustimo i primirimo. Da osvijestimo sebe i svijet oko sebe. Vježbe disanja možete prakticirati bilo gdje i bilo kada.

IGRA
Odbojka s prijateljima, kartanje, vožnja biciklom s prijateljima, spontana igra s djecom - budite bezbrižni i uživajte baš kao što uživaju djeca...

SMIJEH
Otvorite srce i smijte se životu. Smijte se svim tim blesavim sitnicama, trenucima. Smijte se i onim lošim stvarima. Smijte se s prijateljima - najljepša terapija.

ORGANIZACIJA
Razmislite što vam na svakodnevnoj bazi stvara najviše stresa i pronađite rješenje. Ako je to kuhanje, pokušajte vikendom osmisliti meni za naredni tjedan i kupite sve potrebne namirnice - vidjet ćete kako ćete jesti zdravije, nećete morati gubiti vrijeme po trgovinama i nećete morati mozgati što da se kuha.

SLUŠAJTE GLAZBU
Složite si playlistu ili jednostavno raspalite omiljenu radio postaju.

ZDRAVO SE HRANITE I PAZITE NA KILAŽU
Raznovrsna i izbalansirana prehrana. Izbjegavajte gazirana pića, šećer i brzu hranu.

REDUCIRAJTE UNOS KOFEINA
Nemojte piti previše kave. I izbjegavajte kofein nakon 17 sati jer kofein može utjecati na kvalitetu sna.

SEKS
Vođenje ljubavi s partnerom je lijepo na toliko nivoa. I zdravo :)

NEMOJTE ODGAĐATI
Najvažnije stvari odmah obavite. Nakon toga sve je lakše.


ZELENI ČAJ
Popijte svaki dan šalicu zelenog čaja. Dokazano smanjuje vjerojatnost od oboljevana od raka i fantastičan je za zdravlje.

UŽIVAJTE U AROMATERAPIJI
Mirisne svijeće, kupke, kreme za tijelo - neka vas mirisi opuste.

DOZVOLITE SI LJENČARENJE
Ponekad si priuštite ljenčarenje bez imalo grižnje savijesti i  misli kako bi ste ipak trebali raditi ovo ili ono. Opustite se i uživajte :)



No comments:

Post a Comment