Thursday 22 May 2014

MALO INSPIRACIJE ZA POSAO...


Ponekad nam je svima potrebno malo inspiracije na poslu. Da se malo poguramo i radne zadatke obavimo što bolje, da budemo produktivni i kreativni. I na kraju krajeva, da uživamo u svom radu.

  • ČITAJTE ŠTO VAS INSPIRIRA
Nedavno je objavljena knjiga koja je u SAD-u postala pravi hit. 30-godišnja Sophia Amoruso napisala je knjigu #GIRLBOSS - ta očito sposobna i lijepa poduzetnica u knjizi je opisala kako je uspjela od vintage trgovine na eBayu stvoriti "Nasty Gal" - brand koji sada vrijedi milijune dolara. Od prodavačice cipela Sophie je postala CEO i zapošljava više od 300 ljudi. Tu je i sada već svjetski bestseller "Thrive"  Arianne Huffington gdje inspirira ljude da promijene svoj pristup poslu i životu.... Ovo su samo knjige koje se meni čine zanimljivima. Vjerujem da i vi imate svoje favorite - napišite u komentarima što preporučujete pa da nekima (i meni) skratimo vrijeme potrage :) )

  • "TED - Ideas worth spreading"
Umjesto bezveznog surfanja i gubljenja vremena u moru većinom nebitnih vijesti, inspiraciju potražite i u videima izvrsnih stručnjaka iz svih sfera života... Doista je vrijedno istraživanja i gledanja :)

  • FIZIČKA AKTIVNOST
U prijašnjem sam blogu spomenula kako sam majstor u počinjanju nekih stvari iz početka. U to spada i trčanje/vježbanje. Naime, doista je od iznimne važnosti da pazimo na svoje fizičko zdravlje. Svi na poslu jako puno sjedimo, pa sjedimo u autu, pa dođemo kući i opet sjedimo ili ležimo...pa eto noć i idemo opet ležati. Potrudite se svakog dana malo odvježbati, ili idite na posao s biciklom ili što više šetajte. Da biste dobro odrađivali posao i još bolje se nosili sa stresom morate biti fizički snažni. A i osjećaj je izvrstan!

  •  POSTAVITE SI CILJEVE
Razmislite što vas veseli u poslu, u kojem smjeru se želite razvijati i što biste voljeli naučiti. Postavite si neke okvirne ciljeve i profesionalno razvijajte u tom smjeru. Mislim da nije potrebno nešto previše u životu planirati ali dobro je osluškivati sebe i istraživati što nam je zanimljivo i unaprjeđivati vještine u kojima smo dobri.

  • POMOZITE KOLEGAMA
Izvrstan je osjećaj kada možete savjetom pomoći kolegi, naučiti ga nečem novom, dati mu dobar savjet ili mu ukazati na neke talente za koje možda i sam nije svjestan da ih ima.

  •  BUDITE ZAHVALNI
Zaustavite se svakog dana na barem 30 sekundi i razmislite na čemu ste sve zahvalni u životu: od dobrog posla, divne obitelji, prijatelja, super partnera, zdravlja ili zbog prekrasnog sunčanog dana, ugodnog radnog mjesta, nasmijane tete u trgovini - sigurno ćete se iznenaditi kada shvatite koliko je zapravo lijepu detalja oko vas. Samo treba otvoriti oči.

No comments:

Post a Comment