Monday 26 May 2014

EVO ŠTO BI SUPER USPJEŠNI LJUDI SAVJETOVALI SEBI KAO 20-GODIŠNJACIMA...



Arianna Huffington: Isključiti se, napuniti baterije i raditi na sebi

'Voljela bi da mogu reći tada 20-godišnjoj Arianni da će se njezin rad poboljšati ako uz naporan rad i trud pazi na sebe u smislu da se redovito odmara, isključi iz digitalnog svijeta, napuni baterije i tako obnavlja svoju energiju i tijelo. Mislim da bi me taj savjet oslobodio puno nepotrebnog stresa, izgaranja na poslu i iscrpljenosti.

'Moj savjet mladima bi bio da se ne penju ljestvama uspjeha pod svaku cijenu, ljestvama koje s većim pozicijama i poslovima donose više stresa i izgaranja. Neka postave drugačiji put profesionalnog rasta koji se neće fokusirati samo na moć i novac već na općoj dobrobiti našeg bića, mudrosti, davanju tako da konačan cilj ne bude samo uspjeh već i naš napredak i rast', poručuje Arianna.

 

Richard Branson, Virgin Group: Korak po korak

"Da opet imam 22 godine volio bih raditi stvari koje u potpunosti mijenjaju svijet."

"Kada imate 22 važno je da imate volju i energiju. Samo jednom imate 22! Uživajte u životu, dočekajte puno zora, upoznajte različite ljude na što više različitih mjesta!"

"Nisam nikad razmišljao 40 godina unaprijed. Sve sam radio korak po korak, gradio sve komad po komad, a na tom putu bi dijelovi ponekad padali i na pod"


Guy Kawasaki: Nemojte se ženiti jako mladi i budite uz vašeg šefa

"U životu ćete promijeniti više poslova i tvrtki, no jedina pogreška koju možete napraviti kao mlada osoba jest da vaš prvi posao bude mjesto gdje ne možete ništa novo naučiti".

"Vaš je posao i da se potrudite da vaš šef izgleda dobar u očima drugih. Nije točno da se morate truditi da vaš šef djeluje što lošije pa da možete napredovati iznad njega. Ako se budete trudili to raditi ostavit ćete dojam nelojalne osobe ali i glupe pred ostalim timom. Vi želite da vaš šef uspije i da vi time budete odmah uz njega."

"Oženio sam se kada su mi bile 32 godine. Mislim da je to dobro vrijeme za ženidbu. Do tih godina vjerojatno nećete sami sebe toliko upoznati. A možda neće upoznati ni osobu koju ženite. Ne znam nikoga tko se oženio prekasno, ali znam ljude koji su se oženili prerano"




Jim Kim, predsjednik Svjetske banke: Postanite vođa

"Radite na razvijanju svojih vještina. Biti vođa ne znači samo biti na čelu neke velike organizacije. Ono se temelji na tome da tim koji vodite bude efektivniji. Vještine koje razvijate u tom smjeru uvijek će vam dobro doći u karijeri."

Sallie Krawshech, na čelu globalne organizacije 85 Boards: Fokusirajte se na stjecanje iskustva


"Stvari koje znate sada u budućnosti neće vrijediti previše ukoliko vaše znanje i iskustvo ostane samo na njima. Stoga uvijek učite različite stvari i imajte što više iskustva u različitim stvarima tako da imate različite vještine".

No comments:

Post a Comment